Friday, April 29, 2011

WEDDING FEVER















































































































ÁNO, ÁNO. Všade sama svadba. V Anglicku, v médiách, v mojich snoch (prisahám, dve noci za sebou sa mi snívalo o Williamovi a Kate, netuším prečo!!!) a dokonca ma tento rok čakajú asi štyri svadby (nie, moja osobná nie). Takže ak máte stále málo, pokochajte sa týmto mierne tématickým editoriálom z májového anglického (a svadbami preplneného) Vogue, v hlavnej úlohe s Agyness Deyn.

YEAH, it´s all about the wedding these days. In England, in media, even in my dreams (I swear I dreamed about William and Kate two nights in a row, I donno why!!!) and I´m probably going to four weddings this summer. So if you still haven´t got enought, enjoy this editorial from British Vogue May (btw the issue is full of weddings). The leading role belongs to Agyness Deyn.

Wednesday, April 27, 2011

MORNING




























































































FOTKY z víkendu, keď bolo vonku ešte krásne a teplo. Ráno na našom balkóne, obklopená vlastnoručne vypestovanými tulipánmi, s hudbou, ktorá mi spríjemní celý deň. To je moje ideálne ráno!

PICTURES from last weekend, when the weather was warm, it really felt like summer. A morning on our balcony, surrounded by my self-grown tulips and music that makes my day nicer... That is my ideal morning!

Tuesday, April 26, 2011

ZARA LOOKBOOK APRIL


































WOHOO, tak tohtomesačný Zara lookbook ma dostal! Farby, strihy, prevedenie... Mám pocit, že túto jar je to v Zare stále lepšie a lepšie. Alebo sa len neskonale triafajú do môjho štýlu. Z tejto koláže, čo som pre vás pripravila, by som prijala naozaj všetko! No nič to, asi si počkám na zľavy a potom to tam celé vykúpim! :)

WOHOO, so the Zara lookbook for April got me! The colours, the cuts, everything... I´ve got a feeling, that Zara gets better and better this spring. Or they just totally hit my style. I would love to have everything from this collage I made for you! Well, I´ll probably wait for sales and then buy all that stuff! :)

Thursday, April 21, 2011

THERE IS NO RIGHT OR WRONG


via www.stylecaster.com

POZRITE si video so stylistkou Lori Goldstein, inšpirujte sa, popustite uzdu svojej fantázii, hrajte sa a zabávajte. A svet bude hneď krajší!

WATCH the video of Lori Goldstein sharing her styling tips, inspire, unleash your imagination, play and have fun. And suddenly the world will be nicer!

Wednesday, April 20, 2011

PARADISO


PRÍDETE, kúpite si lístok a vyberiete si gauč, ktorý chcete. Či už gauč pre dvoch alebo jedného, je to len na vás. Niektoré sú už presedené, ale čo na tom. Alebo si sadnete do auta (a máte autokino!). V polovici filmu, cez prestávku, si kúpite cookies, ktoré sa práve dopiekli. Sen? Nie, raj. A krutá realita. Také je kino Paradiso vo Wanake na Novom Zélande. Porozprávala mi o ňom kamarátka, ktorá sa odtiaľ práve vrátila po desiatich mesiacoch. No jo, trošku ďaleko. Takže keď budete mať niekto veľa peňazí, urobte také u nás!

YOU COME, buy a ticket and pick a couch you like. You can choose from a couch for two or just for one, it´s up to you. Some of them are already too soft but who cares, right? Or you can sit in a car (and feel like in a drive-in cinema!). During the break (after the first half of the movie) you buy some cookies, that were just baked. A dream? No, paradise. The cinema Paradiso in Wanaka, New Zealand. My friend who just came from NZ after ten months told me about it. Yeah, I know it´s a bit too far away. But we can still dream about it...or build one for ourselves!

Saturday, April 16, 2011

BETTER DAYS



 
DNES MÁM taký trochu neklasický deň. Vstala som, učila sa (zatiaľ nič neklasické)...ale potom (pozor, tu nastáva zmena oproti mojim klasickým dňom) som sa išla s Maťom najesť do našej obľúbenej talianskej reštaurácie. Ach ako som sa ja len tešila na ten deň, keď si konečne zase dám cestoviny plnené gaštanovým pyré s opečenými kačacími prsiami!!! No a potom sme sa ešte stavili v Ikea, keďže už sme boli v tých končinách, nakúpili zopár blbostí a nafotili pre vás konečne ďalší outfitový príspevok. A aby toho na dnes nebolo málo, tak okrem poobedného učenia vybehnem ešte večer von. Och koľká to radosť! Nejdem nikam, budem doma, nevadí (aspoň nebudem mať výčitky). Každopádne, bodaj by takýchto nestereotypných dní bolo viac. Ale aj to bude, len treba vydržať...

I HAD a non-classic day today. I woke up, then studied a bit (nothing non-classic so far)...but then (and here comes the change compared to my last days) me and my boyf went to our favourite italian restaurant for lunch and I had my very favourite pasta!!! Yummy. After that we went to Ikea, to buy some stuff we needed/wanted and finally did some photoshoot for you guys. Nothing special afterwards. I was supposed to go out with my friends, but my plans have changed. I´m going back to study. But I hope you´ll spend your night better. Have fun!

Zara blazer, sweater, shoes and hat (men´s), Mango jeans, H&M old bag

Friday, April 15, 2011

WHITE IS EVERYWHERE


OD DOSTUPNEJŠÍCH značiek ako je H&M (napríklad Conscious Collection) až po módne domy ako Dolce & Gabbana (jarná kolekcia 2011 tu). Všade je biela. Nežná, romantická a sviežo letná. Farba, ktorá sa vracia do módy každé leto a ktorou nikdy nič nepokazíme, lebo v nej všetky vyzeráme dobre (a nehovorte, že nie!). Tak šup šup, vylovte zo skrine staré kúsky, ušite si niečo alebo kúpte. Nech môžme spolu zaplaviť ulice bielou.

FROM MORE accessible brands like H&M (for example the Conscious Collection) to fashion houses like Dolce & Gabbana (spring collection 2011 here). White is everywhere. Tender, romantic and fresh. A colour that comes into fashion every summer, a colour that cannot spoil anything, because we all look good in it (and don´t tell me we don´t!). So come on, take the old clothes out from your closet, sew or buy something. So we all can fill the streets with white.


Monday, April 11, 2011

ALEXA FOR SUPERGA


ALEXA CHUNG. Väčšina z vás ju pozná (predpokladám). Krásna, trochu nežná, trochu drsná, ale hlavne neskutočne inšpiratívna, aspoň čo sa módy a oblečenia týka. A najnovšie sa stala tvárou talianskej značky Superga, vyrábajúcej tieto skvelé plátenky. Musím sa priznať, plátenky vždy boli, sú a asi aj budú pre mňa najpohodlnejšou obuvou... A v kombinácii s tými prvými šatami by som ich brala hneď! 

ALEXA CHUNG. Many of you know her (I suppose). She has beauty, a bit of gentleness, bit of roughness, but mostly she is extremely inspiring. And now she also became the new face of the Italian sneaker label, Superga. I must admit, canvas shoes are the most comfortable shoes for me.... And I would love to wear them with that first dress!



Monday, April 04, 2011

SUMMER WISHLIST























MOMENTÁLNE si veľa vecí neželám, snáď len tú školu dokončiť. Ale aj tak mi kde-tu zablúdi myseľ a následne myška na internet. Veď treba sa odreagovať... Takže zopár vecí, čo som našla, čo chcem alebo po čom túžim už dlhšie. Okrem letnej grilovačky na záhrade, chcem tieto farebné solárne lampióny z IKEA, ktoré vytvoria skvelú atmosféru počas celého leta (len musí cez deň svietiť slnko). Plavky! Zase. Babô ma navnadila. Každý rok kupujem nové, nikdy neodolám. Tieto sú od Insight (to je tá značka, od ktorej mám toto líštičkové tielko, čo sa vám tak páčilo :)) . Len neviem, kde ich zoženiem, lebo minulý rok ich ku nám prestali dovážať (ak sa nemýlim). Sukňa je Stradivarius a hneď ako sa dostanem do obchodov (čo neviem kedy bude), si ju kúpim. Snáď ju dovtedy nevypredajú. No a v neposlednom rade - beach bike!!! Po ňom túžim už dlho. Asi oslovím  majstra Jola z www.fixiefoxie.com, nech mi nejaký urobí. Len pre mňa, úplne jedinečný! A potom sa na ňom budem celé leto vyvážať... Už mi závidíte, čo?

THE ONLY thing I wish for now is to finally finish the school. But I can´t help myself, I´m thinking about the summer all the time (maybe it´s because of the nice weather). So let´s go to my new wishlist... I´m really looking forward to grill parties, that´s why I want those solar lampions from IKEA. I think they´ll make the right atmosphere for summer nights. Swimsuit! Again. As every year. This is from Insight (I´ve got a fox tank top from this brand, here). The skirt is from Stradivarius and as soon as I get to the shop, I will buy it. The last thing I wish for (already for a longer time) is a beach bike!!! I think I will ask maestro Jolo from www.fixiefoxie.com to make one for me. Just for me, the very special bike that nobody will have! And I will ride on it whole summer... You´re jealous already, aren´t you?

Friday, April 01, 2011

ANIMAL
























 


 


VONKU sa nám zjarnieva, ach koľká radosť! Milujem prvé teplé lúče slnka, a tak som išla vyvenčiť moju  lietajúcu líšku a vevericu... To tielko som dostala od sestry a úplne som sa doňho zaľúbila. Takže hneď ako bola možnosť, vytiahla som ho zo skrine. A už sa teším na ďalšie a ďalšie a ďalšie jeho nosenie. A aby som nezabudla, ešte jedna vec - tie z vás, ktoré ste z Bratislavy a okolia nepremeškajte možnosť dať sa skrášliť a zároveň pomocť a choďte sa pozrieť na Beauty Marathon, trvá do zajtra (www.beautymarathon.f84.sk)!
Želám krásny víkend a oznamujem vám, že najbližších desať dní si odomňa oddýchnete (škola).

IT´S getting warmer outside, I´m so happy! I love the first spring sun, so I went for a little walk with my flying fox and squirrel... The top I got from my sister and I absolutely fell in love with it. So everytime I have the chance, I take it out of my closet. That´s what I call a good piece of clothing (when you want to wear it all the time)!
And just to let you know - next few days I won´t be available (school). Wish you a nice and warm weekend!
 
Insight tank top, Zara skirt, H&M squirrel necklace and my boyf sweater, Mango yellow necklace, Humanic shoes, belt ?